Mit tehetünk azért, hogy fiatalos maradjon a szemkörnyékünk?

A szemünk körül kialakuló mimikai ráncokat szinte lehetetlen elkerülni, hiszen ezek arcunk állandó mozgásától előbb-utóbb mindenképpen megjelennek. S mivel a legtöbben igencsak stresszes életvitelt folytatnak, így az arcizmok is folyamatosan feszülnek, ami szintén a ráncok kialakulását serkenti.

Következzen most néhány tipp ahhoz, hogy minél jobban kitoljuk a ráncok megjelenési idejét, és hogy minél kevésbé hagyjon rajtunk nyomot az idő múlása.

Relaxáció

A rendszeres tudatos ellazulás az egyik legjobb módszer a ráncok megelőzésére. Bizonyos egyszerű gyakorlatok segítségével roppant hatékonyan tudjuk ellazítani arcunk valamennyi izmát, mellyel rendkívül eredményesen előzhetjük meg a mimikai ráncok megjelenését, vagy csökkenthetjük a már kialakult barázdák számát és mélységét.

Óvjuk szemeinket a kiszáradástól és a túlerőltetéstől!

Ha rendszeresen kifárasztjuk a szemeinket, akkor azzal nem csak a látószervünknek ártunk, hanem bizony jelentősen hozzájárulunk a szem körüli ráncok kialakulásához is.

Ezért fontos, hogy olvasásnál, munkavégzésnél mindig ügyeljünk a jó megvilágítottságra, valamint a számítógépes munkát végzők viseljenek védőszemüveget, és időnként iktassanak be kis szüneteket, amikor rövid lazító, pihentető gyakorlatokat végezhetnek.

Óvatosan a dekorkozmetikumokkal

Sok dekorkozmetikum akadályozza a bőr természetes légzését, ami nagymértékben elősegíti a bőr öregedésének ütemét.

A szemfestékek sincsenek éppen kedvező hatással az érzékeny szemkörnyéki bőrre. Rendkívül fontos, hogy alaposan, de kíméletesen távolítsuk el minden este a sminket a szemhéjról és a szem körüli területről. 

Figyeljen a folyadékpótlásra!

Ha nem figyel a megfelelő hidratáltságra, akkor az nagyon hamar meglátszik a szemei körül, ahol duzzanatok, táskák és ráncocskák fognak megjelenni. Ennek elkerülésére mindig igyon elegendő folyadékot, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet, hogy fokozódjon a vesén keresztül történő folyadékkiválasztás.

Ügyeljen a helyes életmódra!

A kevés alvás, a gyakori éjszakázás, a nem megfelelő tápanyagbevitel, a túl sok koffein és a mértéktelen alkoholfogyasztás és dohányzás mind-mind jelentősen hozzájárul a szem alatti sötét karikák, duzzanatok és ráncok kialakulásához, illetve szaporodásához.

Ezért érdemes áttérni a megfelelő életvitelre, ami persze nem csupán a tekintetnek tesz jót, hanem nagymértékben támogatja az egészségünket is.

Védekezzünk a káros napsugarak ellen!

A napsugárzás jelentően hozzájárul a szem körüli bőr idő előtti öregedéséhez. Éppen ezért megfelelő fényvédő krémekkel és napszemüveg viselésével kell óvnunk ezt az érzékeny területet a nap káros hatásaitól.szemranc-01

Előzzük meg vagy csökkentsük a mély ráncokat hyaluronsavval!

A szemkörnyék öregedésének jelei bizony már a húszas életévekben megjelennek, éppen ezért rendkívül fontos, hogy már ebben az életkorban is megfelelően ápoljuk és hidratáljuk az érzékeny szem körüli területet.

A szervezetben a hyaluronsav termelés a 20. életév után fokozatosan csökken, így alapvető fontosságú, hogy időben elkezdjük kívülről pótolni ennek az anyagnak a mennyiségét a bőrben, mert a ráncosodás fő oka a hyaluronsav csökkenő mértéke.

Azonban fontos azt is tudni, hogy a hagyományos hyaluronsavat tartalmazó kozmetikumot csak a bőrfelszín legkülső felszínén képesek hatni, ezért aztán nem is tudják felvenni a harcot az öregedés jeleivel szemben, amelyek a bőr mélyebben fekvő rétegeiben keletkeznek.

A BYAS Szemkörnyékápoló rendszere azonban a mikrovibrációs mélymasszázs technológiának köszönhetően könnyedén juttatja el a speciálisan kifejlesztett bimolekuláris hyaluronsavat a bőr mélyébe, aminek hatására a szemkörnyék jóval fezesebbé válik, a ráncok pedig nagyon hamar kisimulnak. 

A BYAS Eye Lifter egyaránt alkalmas fiatalabb korban a ráncok megelőzésére, valamint a már kialakult ráncok hatékony és gyors eltüntetésére is. Így minden korosztály számára hathatós segítséget nyújt a szem körül jelentkező öregségi jelek felszámolásában.